När man byter stammarna i ett hus byter man ut de stora vatten- och avloppsrören. Dessutom byter man mindre rör till badrum och kök. Man brukar passa på att renovera badrummet också – ibland även köket. Ett stambyte bör göras i tid. Annars kan det bli otrevliga överraskningar i form av läckage, stopp i avlopp och fuktskador.

Stambyten i Stockholm

Har du funderat på det där med stambyte någon gång? Inte? Då finns det stor sannolikhet att du bor i en hyresrätt. I hyresrätter är det nämligen hyresvärden som bär hela ansvaret. Ändå kan det vara intressant att veta eftersom ett förestående stambyte innebär att du får göra avkall på bekvämligheten en tid framöver. Bor du i en bostadsrätt har du säkert ställt frågan i samband med att du köpte lägenheten. Annars har den nog dykt upp på någon av mötena i din brf. Är du villaägare vill du säkert också ha koll på det där med stambyte.

Oavsett boendeform är det intressant för dig att en bra entreprenör för stambyte Stockholm används. Kvaliteten på arbetet är givetvis A och O men även priset. Dessutom är vissa firmor snabbare än andra på att utföra arbetet i stora fastigheter. En snabb entreprenör är ett plus för dig som boende eftersom det minskar den tid då du får leva på en byggarbetsplats, alternativt på annan ort.

Tänk på detta

Om du bor i en fastighet i Stockholm där stambyte ska göras finns det ett antal saker att tänka på. Här är några tips:

  • Ta reda på hur kök och badrum kommer att se ut efter stambytet. Vill du ha en annan inredning får du påverka det i tid.
  • Det är inte säkert att entreprenören eller brf tillåter ytterligare renovering av lägenhet i samband med stambyte. Fråga! Ibland kan det göras strax efter stambytet.
  • Räkna med att arbetet i din lägenhet tar sex till tio veckor. Arbetet i huset tar ofta mycket längre tid.
Att tänka på vid stambyten i Stockholm