Båtmästare är seglingens liv. De är de yrkesverksamma som vet hur man navigerar och tar hand om sig själva på en lång dags segling. De är de människor som älskar sporten och vill se det gå snabbare och mer spännande. Livet till sjöss skiljer sig mycket från livet på land. Ingen vill bära kostym och slips när de är på ett fartyg, men alla som seglar  året runt ser skarp och är välpreparerade.

Du kan ta ett program som täcker nästan allt som finns att veta om certifieringskurser. Detta inkluderar utbildning för matros. De två klasserna av certifikat kräver en hel del utbildning och specifika tentor. Av denna anledning kommer du att spendera en hel del tid i klassrummet när du lär dig. Certifieringskurser för båtkaptener fokuserar på säkerhet i alla aspekter av branschen. Det finns skriftliga undersökningar som täcker varje steg på vägen från att uppmärksamma din motor eller ankarspel, eller göra saker på ett säkert sätt, att hantera flytvästar och även hypotermi och köldskador. Detta innebär att du kommer att vara uppdaterad om alla de senaste försiktighetsåtgärder som finns tillgängliga. Certifiering tar ett antal steg och är inte något som du kan bris genom. Det är tänkt att vara en tidskrävande process som kräver engagemang och kompetens. Även om du kanske inte njuta av den uppmärksamhet och kredit som kommer med denna certifiering, är det en nödvändighet för överlevnad.

Seglarskola

Om du är båtägare, måste du se till att din båt är tillräckligt säker för att segla och manövrera. Det måste ha allt fungerar som de ska och vara säkert. Dessutom är ditt skepp enligt lag skyldig att följa lokala lagar när de är i hamn. Alla dessa faktorer är viktiga för säkerhet och efterlevnad. Segling skolan är ett sätt att få alla kurser under bältet snabbt. Det finns klasser tillgängliga för barn, liksom vuxna, så att du kan lära dig i din egen takt. Det finns också instruktörer som är certifierade för att undervisa en mängd olika program inom båthållning och navigering.

Ett lämpligt och grundläggande krav för inträde i detta yrke är en gymnasieexamen. Detta gör att du kan kvalificera dig för de mest konkurrenskraftiga jobb. Även om detta inte betyder att du omedelbart kommer att hamna i en ansvarsposition, bör det inte hindra dig från att utforska andra alternativ. Nästa steg att ta är att ta sig tid att lära sig om detta yrke och vad du behöver göra för att säkerställa att du kan lära dig det.

För mer inspiration och tips om studier besök denna sida allmanbildaren.se.

Dags att gå till sjös