Motorcyklar är bra för att ta dig runt staden och till dina lokala vägar. Men tänk om du var i ett vrak och skulle behöva komma till sjukhuset eller om du bröt benet eller ryggen eller något annat som kan landa dig på sjukhuset. Här är några tips som hjälper dig att få dig på väg snabbt och säkert, om det är ditt mål. Först av allt, om du ska använda din motorcykel för att komma från punkt A till punkt B, bör du vara beredd att stanna vid vilken punkt när du behöver ta en paus. Du kanske inte inser detta, men när du är på en motorcykel är dina ögon nästan alltid på vägen framåt. Du kanske inte heller inser detta, men när du kör en bil du har ögonen på vägen, även om din hjärna säger åt dig att ta hand om andra saker. Så om du har chansen att ta en paus innan du slår en plats där dina ögon dras, ta den.

Dina ögon har en mycket snabb och kraftfull blink reflex. De kommer automatiskt att somna när du är i en hel del stress och koncentration. Men om du är på en motorcykel kan du dra nytta av denna förmåga och använda blink reflexen för att hjälpa dig att köra mer noggrant och snabbare. Det kan bara vara bra för dig och motorcykeln. Här är några saker du kan göra för att använda blink reflexen effektivt.

Om du är i en olycka eller på ett spår och du känner att du förlorar din syn på grund av att vara i för mycket påfrestning, kan du använda blink reflexen för att hjälpa dig att se och röra dig snabbare. När du lutar dig över för att ta en titt på något, använd blink reflexen för att dra ögonen bort från objektet. Använd sedan dina ögon för att kolla in mer av det omgivande området medan dina ögon fortfarande är öppna. Att göra denna övning över kommer att hjälpa dina ögon att hålla öppet ett tag. När du återfår din syn, upprepa processen tills du vet säkert att du kan ta en paus och kolla upp saker igen.

Ta raster för vila

Gör samma sak medan du stoppad på sidan av vägen. När du stannar för att byta körfält, använd blink reflexen för att dra ögonen bort från sidan av vägen tills du återfår din syn. Detta hjälper dig att se allt bättre när du är i trafiken igen. Det kommer också att hålla dig från att ständigt titta över axeln på vad som händer bakom dig.

Vänta inte tills du når sjukhuset innan du använder blink reflexen. När du är i ett vrak eller annan olycka, använd blink reflex omedelbart, om det hjälper dig att fokusera på att få dig tillbaka på din motorcykel snabbt. Du kanske inte vet detta, men blink reflexen kan göra en massa saker för dig.

Håll blink reflexen aktiv och ansvarig när du måste köra på allmänna vägar. Om du är i ett landsbygdsområde, vänta inte tills du är i en olycka innan du använder blink reflex. Håll ögonen på vägen framåt och låt reflexen ta hand om resten. Blink reflexen hjälper dig att hålla fokus och hålla dig från att förlora ur sikte vägen framåt. Med hjälp av blink reflexen ger du och din motorcykel för lite extra kant, oavsett om du är på väg eller inte. Använda blink reflex är ett bra sätt att skydda din syn och förhindra din hjärna från att behöva tänka på en miljon saker på en gång. Så använd blink reflexen och njut av lite extra körtid när du behöver det som mest.

Besök denna sida forenandemotorsport.se om fordon för vidare information.

Kör motorcykel säkert – använd ögonens blink reflexer