Pulsträning och övningar kan användas för att öka hjärtfrekvensen. Detta kan göras med hjälp av aerobics, cirkelträning eller till och med en kombination av båda.

Aerobics övningar kan göras med ett löpband, roddmaskin, cykel, elliptisk tränare eller stavgång Aerobics kan ställas in för att få pulsen upp eller ner beroende på vilken nivå av motion som önskas. Dessutom, vissa typer av aerob träning inkluderar jogging och löpning med vikter för styrketräning.

Kretsar är bra för hjärt-kärlsystemet och kan öka hjärtfrekvensen genom att öka blodflödet till musklerna. Termen ”krets” används eftersom denna typ av övning flyttar hjärtat genom en rad repetitiva rörelser. Hjärtfrekvensen ökar genom att öka blodflödet, vilket sedan orsakar hjärtat att arbeta hårdare. Du kan också använda tekniker som omvänd cirkel utbildning, sida krets utbildning, simning krets utbildning, cykel krets utbildning, för att höja din puls. Reverse circuit utbildning är en av de bästa övningarna du kan göra. Den består av en serie stationära cykel pass, som alla flyttar pulsen upp. Vissa är lättare än andra men alla av dem är effektiva och kan göras i ett gym eller hemma. Sidokrets träning är ett annat bra sätt att öka pulsen. Som namnet antyder, flyttar det hjärtat ner i en cirkulär rörelse.

Olika övningsprogram

Simning  är en annan typ av hjärt-träning. Det innebär många olika kroppsrörelser och hjälper kroppen att bränna kalorier snabbt. Eftersom det är en sådan fartfylld konditionsträning, Det rekommenderas att du gör det som en del av ett träningspass rutin snarare än individuellt. Cykling krets utbildning är en annan stor konditionsträning för hjärtat. Liksom simning, den använder olika kroppsrörelser i ett långsamt tempo krets, och ju snabbare du går, desto mer kaloriförbränning övningen kommer att göra. Cirkelträning hjälper också människor med deras ämnesomsättning, eftersom det ökar hjärtfrekvensen. Detta innebär att det gör kroppen använda kalorier snabbare, vilket hjälper människor gå ner i vikt. Du kan också använda cykling och simning som din första konditionsträning. Du behöver inte använda några vikter eller motstånd band eftersom dessa är lätta för personer med en timme daglig träning rutin att göra.

Eller om du inte är en långdistanslöpare eller en gymråtta, kan du fortfarande använda konditionsträning för att få din puls upp. Det kommer att hjälpa till med din uthållighet och övergripande kondition.Som ni kan se, det finns många sätt att utöva som inte innebär maskiner, ändlösa stretching och vikter. Dessa övningar är mycket grundläggande, enkla och lätta att göra och kan göras hemma utan att ta upp för mycket tid.

Besök denna sida heartrate.se för hälsofrågor.

Motion för att öka din puls – bra för hjärtat