Ett enkelt sätt att skapa en mer trivsam atmosfär hemma är genom att ställa fram olika rumsdofter. En rumsdoft kan vara allt från doftpinnar och doftpåsar till sprayer och doftljus Kanske vill skapa en mer lyxig känsla i badrummet? Då passar det perfekt att ställa in någon god doft, kanske doftpinnar från Rituals med doften rismjölk och körsbärsblomma. I sovrummet kanske det passar bättre med en lavendeldoft eller cederträ. Du kan i stort sett hitta vilken doft som helst, oavsett om du vill ha något årstidsbaserat som kanel och saffran, eller något blommigt, sött eller mer rent och fräscht. För mer städtips och inredning finns denna sida.

Det finns många företag som säljer rumsdofter, bland annat Rituals. Här kan du hitta mer exklusiva doftpinnar och doftljus. Själva behållaren som doften finns i är ofta väldigt vacker och något man gärna ställer fram på display i hemmet. Varför inte hitta en doft du gillar och som du kan ställa i hallen? Då möts du och dina gäster alltid av härlig doft så fort man kommer innanför dörren.

Diskret men härligt

För dig som inte vill ha doftpinnar stående framme finns andra alternativ för ett väldoftande hem. Bland annat kan du hitta så kallade vent stick från Yankee Candle. Dessa kommer i små behållare som du ställer i det medföljande ventilationsgallret. Du ställer sedan gallret på golvet, exempelvis vid gardinen eller liknande. Då sprids en härlig doft i rummet utan att man behöver veta eller se varifrån. Om du vill skapa en mysig stämning hemma, exempelvis under årets kallare och mörkare årstider, finns mängder av doftljus att välja bland. Yankee Candle hör till en av de större försäljarna när det kommer till doftljus, de erbjuder i stort sett alla dofter du kan tänka på. Några exempel på dofter är:

  • Ren bomull
  • Pumpapaj
  • Tropiska frukter

Yankee Candle säljer även sina doftljus i många olika storlekar och former. Det är riktigt roligt att shoppa doftljus härifrån när det är någon årstid eftersom de då utökar sitt utbud till max med spännande doftkombinationer som kommer att förgylla ditt hem. Rumsdofter är en bra present när någon fyller år eller om någon är nyinflyttad.

Rumsdofter