Om man vill ha en snyggt formad kropp kan en korsett vara en bra lösning. När man tänker på korsetter förs tankarna till andra tider, men många använder faktiskt korsetter idag för att få till den åtråvärda timglasfiguren. Korsetter kan man köpa både i butik och online och beroende på vad man är ute efter finns många olika typer av korsetter:

  • Korsett med mjuka skenor
  • Korsett med metallskenor
  • Midjekorsetter
  • Korsetter för midjeträning

Forma midjan med en korsett

Det främsta jobbet en korsett gör är att forma midjan. Därför kan man använda korsetter just vid de tillfällen då man vill få till en smalare midja under exempelvis en klänning. Men det finns också korsetter som är specifikt framtagna för midjeträning. Denna typ av träning har blivit allt trendigare och går ut på att man bär en speciell typ av midjekorsett som kallas waist trainer. En sådan kan också användas för att få bättre hållning eftersom den ger ett skönt och avlastande stöd för ryggen.

Mjuka eller hårda skenor

Korsetter kommer både med mjuka skenor och metallskenor. De mjuka skenorna kan vara ett bra alternativ då man vill använda korsetten i dekorativt syfte och inte ställer lika höga krav på snörningen. Om man exempelvis ska använda korsetten som en festtopp kan det vara bra att den är bekväm för en hel kväll.

Ibland finns det dock tillfällen då snörningen är det allra viktigaste och att korsetten formar kroppen och midjan på ett snyggt sätt. Detta går inte att uppnå med mjuka skenor utan då behöver man använda en korsett med metallskenor.

Midjekorsetter

Denna typ av korsett kallas också underbystkorsett och sitter alltså lite nedanför bysten. Dessa kan upplevas som mer bekväma än klassiska korsetter eftersom de sitter lite lägre, och kan också stylas på ett snyggt sätt ovanpå en skjorta.

Korsetter – inte bara ett underklädesplagg

Även om många tänker på underkläder då de hör ordet korsett har detta förändrats. Nuförtiden används korsetter också som en snygg detalj eller helt enkelt som en festtopp. Beroende på vad man vill ha sin korsett till kan man välja bland de många olika modeller och material som finns.

Snygg timglasfigur med korsetter