Det bästa sättet att lära sig att laga mat med barn är att få barnen inblandade i processen. När de gör det, kommer du att kunna se hur det går. Du kan sedan börja ta barnen ut på middagsbordet oftare. De flesta människor som har barn under 10 år tror att de kommer att bli extremt svåra att behaga, men det är helt enkelt inte sant. Barn älskar den uppmärksamhet de får när deras föräldrar sitta ner på middag med dem. Om de tror att de kommer att få några rester kvar, kommer de att leta efter någon annan att leka med. När barnen inser att de kommer att få lite uppmärksamhet från föräldrarna, kommer de att vara mer benägna att lägga kraft på sin måltid.

Involvera barn i kokkosten

Matlagning med barn innebär också att du kan förbättra dina kulinariska färdigheter. Det kan vara frustrerande som förälder när du tittar på ett barn gör en enda röra av sin mat, så var beredd att börja städa upp efter dem. Det är mycket bättre att kunna städa upp en enda röra än att aldrig kunna göra det alls. Det finns flera typer av barn som du kan använda i din matlagning strävanden. Några av de enklaste barn du kan använda är de som sitter bredvid dig. Deras upptåg och nyfiken natur kommer att uppmuntra dig att göra misstag. På så sätt kan du få några värdefulla erfarenheter samt lära dina barn hur man tar hand om sig själva medan du äter. En annan typ av barn som du kan använda i din matlagning strävanden är en som är i ditt kök eller i ett annat rum. Detta är en typ av barn som lätt distraheras av ljud och människor. Som förälder kan det vara svårt att hänga med ett barn som alltid springer runt och försöker gå nära den mat som du lagar mat.

Det finns ett antal livsmedel som du kan använda i din matlagning med barn. Livsmedel som de som finns i mataffären, som färdigförpackade chips, grönsaker, färdigförpackade såser och andra typer av färdigförpackade måltider. Dessa livsmedel är inte lätt att städa upp när du äter. De är också mycket lätt att kasta bort. Om du har mer än ett barn, bör du överväga att starta en hel familj måltid. Ställ in varje barn att gå till en annan del av huset, som vardagsrummet eller matsalen. Varje barn kan tilldelas en tillagningsuppgift. Varje barn kan hantera köksredskap de behöver för måltiden, men de kommer fortfarande att bli distraherad.

De metoder som kommer att få ditt barns uppmärksamhet är ganska enkel. Tricket är att lära sig att använda dem så att du kan lära dem att använda dem på rätt sätt också. Inte alla barn kommer att vara intresserade av en hel familj middag, men du kan använda dessa enkla tekniker så att de kommer in i idén.

Inspiration om shopping finns på denna sida norabaath.se.

Utveckla din matlagning med ditt barn