Det finns som sagt flera saker som du som kund bör ha koll på. En stor och viktig sak är att du bör bli medlem hos den du får bäst återbäring. Det är ingen mening att bli medlem och göra din shopping utan att du nästan inte får något för det. En del sajter skriver cashbacken i procent, medan andra skriver i kronor. En annan viktig sak är vid vilken nivå, eller summa, som du kan göra en utbetalning till ditt eget bankkonto. Oftast behöver du nämligen komma upp i ett minimibelopp innan utbetalning kan ske, och detta kan skilja sig hos de olika sajterna. Oftast handlar det omkring 100 kronor men det är definitivt värt att kollas upp före.

Vissa sajter betalar också cashbacken i riktiga pengar, medan andra erbjuder till exempel presentkort. Oavsett vilket du föredrar är det också en viktig sak som du bör undersöka innan du shoppar och sedan känner dig lurad.

Andra saker som kan vara värt att kolla upp före du blir medlem på sajten och börjar shoppa är hur stort utbudet är, det vill säga hur många och vilka butiker och företag som är kopplade till cashback shoppingen på sajten. Är det företag och butiker som du ofta handlar från eller är de helt ointressanta? Du bör också undersöka vilka krav som ställs på dig som medlem, till exempel om medlemskapet är gratis eller om det finns någon kostnad som är kopplad till det. http://olinordic.se/ har en färsk post om shopping för den som vill spara.

Återbäring vid nätshopping